Akutmodtagelsen - Hillerød

​Akutafdelingen er åben døgnet rundt alle årets dage. ​Du skal altid ringe til din praktiserende læge eller 1813 (hvis det er udenfor din praktiserende læges åbningstid), inden du møder op i Akutmodtagelsen​.​ 

I Akutmodtagelsen tilser og behandler vi akut syge patienter og skader, som er henvist enten via praktiserende læge eller 1813 døgnet rundt. Her står vi klar med ekspertise og behandling, uanset om du er kritisk syg eller kommer med en mindre skade. Mens du er i Akutmodtagelsen lægger vi en plan for, om du skal behandles og udskrives direkte fra afdelingen, eller om det er nødvendigt at indlægge dig på en af hospitalets andre afdelinger.


Vi registrerer, at du er kommet

Når du ankommer til Akutmodtagelsen, skal du melde dig i vores reception ved indgang 04, hvor du registreres, får information om det videre forløb (som er forskelligt afhængigt af, hvilken type af sygdom eller skade du kommer med), og du henvises herefter til venteværelset.


På grund af begrænset plads i venteværelset opfordrer vi til, at der kun ​følger én pårørende.​

​Du kan trække drikkevarer i automaten lige uden for venteværelset. Har du glemt en oplader til mobiltelefonen, hjælper sekretærerne i receptionen gerne. Du er altid velkommen til at spørge i receptionen, hvis du er i tvivl om noget.

Mange patienter mellem kl. 8 og 18

Akutmodtagelsen er en travl afdeling. Vi får en ny patient hver 5. minut​ i tidsrummet mellem kl. 12 og 22. Vi tilstræber så kort ventetid som muligt, men i en akutafdeling er der sjældent noget, der kan planlægges.  Du kan også opleve, at en patient, der kommer senere end dig, kommer før til behandling, hvilken skyldes graden af skade eller sygdom. Vi beder dig derfor have tålmodighed med os, så alle får en god oplevelse på hospitalet.

Gennemsnitligt antal patienter pr. time over døgnet.pdf

​​Find vej


Redaktør